Binnenkort in Bakel: Meld uw evenement hier aan

Dorpsondersteuning

Dorpsondersteuners Wilma van Grinsven en Marian Reijnders

Sinds  juni 2013 zijn Wilma van Grinsven en Marian Reijnders als dorpsondersteuners actief in Bakel. Zij helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. De dorpsondersteuners kijken wat de hulpvrager zelf kan doen en zoeken in zijn of haar omgeving naar oplossingen. Ook in de andere dorpen in de gemeente Gemert-Bakel zijn dorpsondersteuners actief.

Voor welke vragen kunt u aankloppen?

Hieronder leest u voorbeelden van vragen die u kunt voorleggen aan de dorpsondersteuners.

U loopt tegen een vraag aan. Kijk dan eerst hoe u het zelf, eventueel met hulp van anderen, kunt oplossen: buren, kinderen of kennissen. Weet u zo gauw niet wie u kunt vragen? Dan kunt u bij de dorpsondersteuner terecht.

Wat doet de dorpsondersteuner?

De dorpsondersteuner helpt als u er alleen niet uitkomt. Zij kan in een nog grotere kring kijken. Wilma en Marian gaan overigens niet zelf de problemen oplossen. Zij bemiddelen als het ware. Misschien denken zij aan oplossingen die niet bij u op zijn gekomen.  Daartoe kunnen zij een beroep doen op vrijwilligers of organisaties als de Zonnebloem of de KBO. De dorpsondersteuner zit ook in het wijkteam. Vindt u samen geen oplossing, dan komt het wijkteam in beeld.

Bereikbaarheid

De dorpsondersteuner is het allereerste aanspreekpunt voor de inwoner. Heeft u vragen of wilt u meehelpen? Neem dan contact op met Wilma of Marian.
U kunt Wilma bereiken op:
06-37450560
Per mail: dorpsondersteuner-bakel.wilma@hotmail.com.

Marian kunt u bereiken op:
0492-341598 (privé) of 06-18329200
Per mail: dorpsondersteuner-Bakel.marian@hotmail.com.